Auteur Topic: Robert Hardy (Cornelis Droebel) overleden  (gelezen 310 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kelly

Robert Hardy (Cornelis Droebel) overleden
« Gepost op: 04 augustus 2017, 10:37:13 »
Cornelis Droebel

De Britse acteur Robert Hardy overleed 03-08-2017 op 91 jarige leeftijd. Hardy speelde in de Harry Potter films de rol van minister van Toverkunst (Cornelis Droebel).

Zijn familie heeft in een statement laten weten: ,,We zijn diep bedroefd dat Robert Hardy is overleden na een prachtig leven en een gigantische carrière van meer dan 70 jaar op televisie, in theaters en in films.''

Voordat hij in Harry Potter opdook, kroop hij in de huid van het personage Siegfried Farnon in de populaire Britse serie All Creatures Great and Small (in Nederland uitgebracht onder de titel James Herriot). Verder speelde hij gastrollen in diverse televisieseries zoals The Saint, Upstairs, Downstairs, Inspector Morse, Lewis, Miss Marple en Foyle's War. Naast de Harry Potter-films speelde hij mee in onder meer: The Spy Who Came in from the Cold (1965), Berserk! (1967), How I Won the War (1967) en Mrs. Dalloway (film) (1997).

In 1981 werd Hardy benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Medio 2013 zou hij nog Winston Churchill spelen in het toneelstuk The Audience. Dat ging niet door, omdat hij door een val enkele botten brak. Hardy speelde de rol van Winston Churchill ook in een aantal andere producties.

Bron: AD