Auteur Topic: De reden dat Vincent Korzel niet in de laatste Harry Potter-film verscheen  (gelezen 440 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kelly

Vincent Korzel
[/i]

Harry Potter-fans zullen zich het memorabele moment nog wel herinneren waar Malfidus, Korzel en Kwast vechten tegen Harry, Ron en Hermelien terwijl ze de Gruzielementen van Voldemort proberen te vinden. Maar in de film is het niet Korzel maar Benno Zabini, een andere Zwadderaar, die in deze scene verschijnt. En wij vragen ons al jaren af: waarom?

Drugs en geweld
Na jaren verscheen er een antwoord op deze vraag. De BBC laat weten dat de filmcast Jamie Waylett niet meer terug heeft gevraagd na verschillende problemen met drugs en geweld. En in plaats van te kiezen voor een vervangende acteur, koos Warner Brothers ervoor het hele karakter te vervangen door Benno Zabini.

In 2009 begonnen de problemen. De acteur was toen 20 jaar jong. Waylett werd gearresteerd voor het kweken van wiet in zijn huis. Later bleek er meer aan de hand dan enkel een wietplantage. Hij droeg ook vaker een mes op zak. Hij werd veroordeeld tot 120 uur taakstraf en het kostte hem dus zijn rol bij de Potter-films.

Rellen
Waylett bleek zijn lesje nog niet geleerd te hebben want in 2011, werd hij nog een keer opgepakt. Dit was tijdens de rellen in Londen die destijds plaatsvonden, en waar Waylett aan deel nam. Hij werd aangehouden wegens geweldpleging, voor het stelen van een champagnefles en daarnaast zou hij een brandbom af willen steken. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot twee jaar gevangenis. Hij komt er nog goed van af, zo werd hij van de beschuldiging dat hij een brandbom wilde afsteken, vrijgesproken.

Bron: Vince