Auteur Topic: De magische wezens maattabel  (gelezen 342 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kelly

De magische wezens maattabel
« Gepost op: 24 maart 2017, 14:00:30 »
Magische wezens zijn er in alle soorten en maten. Er zijn een aantal kleine wezen, maar sommige zijn groter dan je huis. Maar wie is de grootste van allemaal? Grote maakt niets uit, vooral als je magisch bent...


Maattabel

Vertaling van de tekst bij de Fabeldieren:

a)Bowtruckle - Boomtrul: Met een maximale hoogte van 20,3cm, is de schattige Boomtrul zo klein dat hij in je broekzak past(en zal deze ook niet meer uit willen zodra hij erin zit). Door hun kleine formaat, zijn ze moeilijk te vinden. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor het beschermen van de bomen waar het hout voor toverstokken van gebruikt wordt.
b)Fwooper - Fwoeper: De Fwoeper mag dan klein zijn, maar hij is luidruchtig in elke betekenis van het woord. Versierd in een helder verenkleed, komt deze Afrikaanse vogel voor in een verscheidenheid van heldere en flamboyante kleuren en zingt een lied dat de luisteraar krankzinnig maakt.
c)Niffler - Delfstoffer: Je moet een bescheiden grootte hebben om het werk te kunnen doen dat een Delfstoffer doet, deze kleine wezentjes brengen veel tijd door gravend onder de grond tijdens hun eeuwige jacht naar schatten.
d)Mooncalf - Maankalf: Het schattige Maankalf heeft een klein lichaam, maar grote uitpuilende ogen. Ondanks hun spichtige benen en hun kleine gestalte, zijn deze dieren niet vanzelfsprekend. Na een van hun speciale maanlicht dansen, is hun mest extreem waardevol.
e)Demiguise - Demiguise: De Demiguise is relatief klein voor een aapachtig wezen, maar aangezien ze de gave hebben om meteen onzichtbaar te worden zijn ze subtiele figuren.
f)Graphorn - Graphorn: De magnifieke Graphorns zijn behoorlijk groot, zeker groot genoeg voor bergtrollen om deze te berijden. Evenals hun indrukwekkende grootte, zijn Graphorns wonderlijk bedreven om zichzelf te verdedigen met een huid die dikker is dan die van een draak.
g)Swooping Evil - Swooping Evil: Hoewel zeer groot, kan een Swooping Evil makkelijk naar believen worden opgeschept met een kleine cocon. Enorme, felgekleurde en bijna vlinder-like van nature, is het feit dat ze tevens zo compact zijn enorm bruikbaar.
h)Thunderbird - Thunderbird:i)Erumpent - Erumpent: Makkelijk te verwarren met een neushoorn, is het eerlijk om te zeggen dat een Erumpent meer is dan alleen een beetje zware botten. Deze wezens kunnen meer dan een ton wegen en zijn welbekend vanwege hun majestueuze hoorns, die exploderen bij aanraking. Met andere woorden, laat deze niet los in een antiekwinkel. Of een ballonwinkel. Of overal eigenlijk...
j)Runespoor - Runespoor: Ooit het gevoel gehad dat je niet van drukte houdt? Heb dan medelijden met deze arme oude Runespoor, een enorm Afrikaans slangachtig wezen die tussen de 1,8m en de 2,1m lang kan worden. Eigenlijk, is de Runespoor erg opvallend door meerdere redenen: bovenop zijn opvallende oranje en zwarte strepen, heeft hij ook nog eens drie hoofden!

Bron: Pottermore