* Zandlopers

Griffoendor
Ravenklauw
Huffelpuf
Zwadderich
017
603
037
114

* Zandlopers Halucina

Urbvico
Magicus
Remedicus
Senadux
045
015
135
000

Auteur Topic: Opnieuw beginnen?  (gelezen 741 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Liz

Opnieuw beginnen?
« Gepost op: 01 januari 2016, 21:53:05 »
Lissy keek gespannen om zich heen. In de zomer was ze verhuisd, op een voor haar onbekende manier had ze een baantje met kost en inwoning plus een zakcentje ontvangen bij een herberg. Ze was dus eindelijk verlost geweest van haar zwager. Natuurlijk was ze wel haar zus gaan opzoeken, maar de zomer was minder ellendig geweest dan de voorgaande. Nu stond ze op het terrein van Halucina, vorige week was er een uil verschenen met daarin een brief en een gouden munt. Deze munt was de viavia hierheen en daar was ze dan.

Schuchter keek Lissy om zich heen of ze bekende gezichten zag. Het meest verlangde ze erna haar vriendin Merlyn terug te zien. Maar ook had ze begrepen dat Jessica naar Halucina zou komen en ze hoopte dat ze haar snel zien zou. Ze zag onbekende gezichten naar haar wijzen en uitdagend keek ze terug. Ze wist dat haar kleding versleten was, maar ze had niet genoeg verdient om nieuwe gewaden aan te schaffen. Ze was al blij dat ze schoolgerief kon kopen, en had van opluchting kunnen huilen toen ze ontdekte dat Halucina de boeken intern had voor alle studenten. Daar zou ze geen onkosten aan hebben.

Lissy was de oprit verder opgelopen en voor haar lag een schitterende fontein. In de fontein zaten afbeeldingen verwerkt van wat ze wist de symbolen voor de stromingen waren. Achter de fontein lag het grootste landhuis dat ze ooit gezien had. Ze was echter het meest benieuwd naar de binnenkant. De centrale ruimtes zouden zo betoverd zijn, zei men, dat iedereen ze anders zag. Ze wist dat er naast de eetruimte daar ook de leslokalen zouden zijn en was blij dat ze op Zweinstein goed voor gelicht was geworden. Hoewel ze hier nieuw was leek het daardoor toch ergens vertrouwd. Aan weerszijden van het landhuis lagen vier kleinere gebouwen. Daarin zouden de stromingen verblijven zag ze aan de symbolen die boven de deuren hingen. Ze beet op haar lip toen ze zich bedacht dat dat betekende dat ze niet in hetzelfde gebouw zou verblijven als haar vriendinnen. Gelukkig zouden ze wel lessen samen hebben en vrije tijd.

Ongeduldig keek Lissy om zich heen en onbewust begon ze vals te fluiten terwijl haar voet op de maat meetikte. Waar bleven haar vriendinnen toch?

Jessica McDawn

Re: Opnieuw beginnen?
« Reactie #1 Gepost op: 01 januari 2016, 22:35:22 »
Jessica woonde tot haar huwelijk in een klein huisje in Zweinsveld zodat ze dicht bij school woonde, maar toch had ze bij haar uitnodigingsbrief een gouden munt. In de brief stond beschreven dat deze munt een via via was die haar naar het terrein zou brengen als het schooljaar zou starten op één September. Ze had van haar ouders enkel geld voor de huur en de inrichting van het huisje zolang ze daar zou wonen. Ook al zou ze naar Halucina gaan zou ze haar huisje toch kunnen blijven bewonen, ze moest enkel haar geld voor eten zelf zien te verdienen en dat was haar goed gelukt. Door de jaren heen hadden haar ouders enkel geld voor schoolspullen en de opleiding zelf in haar eigen kluis op de Wegisweg gespaard, en een week geleden had ze een deel van dat geld gebruikt voor haar opleiding aan Halucina te betalen en haar schoolspullen te kopen. Ze had met Timothy in haar huisje afgesproken en ze zouden samen de via via nemen naar Halucina. Een zachte klop op de deur verraadde Timothy's komst en met een brede glimlach opende ze dan ook de deur.

'Hallo Tim, ik moet enkel nog even mijn geldbuidel pakken en dan kunnen we vertrekken.' zei ze met een glimlach waarop Timothy enkel knikte en haar een vlotte kus op haar wang voordat ze weg kon lopen. Ze rommelde wat op haar slaapkamer en kwam met een gevulde buidel terug de woonkamer in. 'Oké we kunnen denk ik,' zei ze ietwat onzeker. Ondertussen had Timothy zijn eigen gouden munt vlak naast die van haar op tafel gelegd. 'Laten we gaan. Ik tel tot drie.' zei hij vervolgens met een glimlach tegen Jessica waarop ze knikte. 'Een, twee...' zei hij en keek Jessica aan. 'Drie!' zeiden ze in koor en legden hun hand op hun gouden munt. Ze voelde een ruk achter haar navel en wist maar net op zich te bedenken hoe ze veilig kon landen voordat ze met een smak tegen de grond zou slaan. Ze kwam elegant neer en keek naar het landhuis voor haar neus. 'Wow, het is prachtig.' zei ze vol verwondering waarna ze lichtjes opschrok toen haar hutkoffer met een doffe klap naast haar neerkwam op de grond. Ze pakte haar hutkoffer op en liep samen rustig met Timothy richting het gebouw, tot ze bij de fontein een bekend iemand om zich heen zag kijken. Met een doffe dreun viel de hutkoffer weer naast haar op de grond en stormde ze op het bekende meisje af. 'Lissy!' riep ze enthousiast uit terwijl ze het meisje breed glimlachend om de hals vloog, haar verloofde totaal vergetend. Toen ze zich realiseerde dat dit wel erg ongepast gedrag was liet ze het meisje snel los en stapte terug. 'Mijn excuses. Ik ben zo blij je weer te zien!' zei ze vervolgens enthousiast terwijl ze naar het meisje glimlachte. Timothy was inmiddels met zijn en haar spullen bij het tweetal aangekomen en schraapte zijn keel. Beschaamd keek ze haar verloofde aan waarop hij zachtjes grinnikte. 'Lissy, dit is mijn verloofde Timothy Baum. Hij gaat de Schouwersopleiding doen. Tim, dit is Lissy mijn vriendin van Zweinstein.' zei ze met een glimlach terwijl ze beiden voorzichtig aankeek.

Geïnteresseerd bekeek ze het gebouw dat aan weerszijden nog van het landhuis nog vier kleinere gebouwen waren. 'Zijn dat de gebouwen waar de stromingen verblijven?' vroeg ze verwonderend aan Lissy terwijl ze gefascineerd naar de kleinere gebouwen bleef kijken.


Merlyn Sevelyn

Re: Opnieuw beginnen?
« Reactie #2 Gepost op: 02 januari 2016, 18:31:09 »
Met pijn in haar buik zat Merlyn op haar bed. De zomervakantie was veel te snel gegaan. Evenals de voorgaande jaren waren ze naar de geboorteplaatsen van haar ouders geweest om familie te bezoeken. Het was een zomer geworden die ze nooit zou vergeten. Iedere keer dat ze er aan terugdacht maakte haar hart een sprongetje. Op dit moment kon de herinnering aan de vakantie haar niet opbeuren. Ongemakkelijk beet ze op haar lip, terwijl ze voor de zoveelste maal haar vingers over de dik perkamenten brief liet glijden. Haar tijd op het vertrouwde zweinstein was voorbij, ze was er voor de zomer afgestudeerd. Haar keuze voor een vervolgopleiding was niet meer dan logisch, maar nu het zo ver was vond ze het opeens vreselijk spannend. Zou halucina net zo vertrouwd worden als zweinstein al die jaren was geweest? Ze kon het zich niet voorstellen. Niet alleen zou de omgeving volledig onbekend zijn, ook zou haar familie er niet zijn. Pas nu was ze zich gaan beseffen hoe gezegend ze was geweest met haar familie altijd om zich heen. Merlyn was nu een volwassen vrouw, maar op dit moment kon ze wel in tranen uitbarsten.

Een gouden munt, een viavia, zou haar naar haar nieuwe school brengen. Waar ze de komende jaren zou gaan leren om heelster te worden. Reizen met een viavia, alweer zo een nare manier van transport waarbij zij niet de controle zou hebben. Zelfs verschijnselen had nog meer haar voorkeur dan dat. Maar omdat het evenals op zweinstein op halucina ook niet mogelijk was te verschijnselen of verdwijnselen moest ze genoegen nemen met deze wijze van transport.  Merlyn had daarnaast ook geen idee waar de school precies gevestigd was.

Haar hart klopte in haar keel, haar adem stokte en de pijn in haar buik was bijna ondraaglijk, toen ze op exact het juiste moment met haar vingers om de munt sloot. Het lauwe goud begon te gloeien in haar hand. Toen voelde ze hoe er aan haar navel getrokken werd en ze bijna gewichtsloos werd.
De ongemakkelijke reis kwam snel tot een einde. Hoewel ze gestaan had bij het vertrek, zakte ze door haar knieën bij de landing. Dat haar enkel pijn deed verbaasde haar geenszins. Snel trok ze haar toverstok om de pijn te herstellen, ze vermoedde niet dat er iets gebroken was.
Amy vroeg miauwend om aandacht en werd pas stil toen Merlyn haar zachtjes streelde en geruststellend te kennen gaf dat ze in orde was. Vervolgens stond de jonge vrouw voorzichtig op. Het katje stond meteen links voor haar vrouwtje klaar. Merlyn draaide de schoudertas op haar rug zodat ze haar handen vrij zou hebben voor haar toverstok en taststok.
'Hopelijk zijn we op de juiste plek Amy,' zei ze op zachte toon, niet helemaal in staat om haar onzekerheid te verbergen. 'Laten we op zoek gaan naar iemand die ons helpen kan.' Met die woorden zette ze zichzelf in beweging, de onbekende nieuwe wereld in.