* Zandlopers

Griffoendor
Ravenklauw
Huffelpuf
Zwadderich
017
603
037
114

* Zandlopers Halucina

Urbvico
Magicus
Remedicus
Senadux
045
015
135
000

Auteur Topic: Oud op nieuw in etablissement de Pegasus (staf)  (gelezen 471 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gianna

Oud op nieuw in etablissement de Pegasus (staf)
« Gepost op: 21 november 2017, 21:14:53 »
Toen de jongens opgehaald waren door haar broer en schoonzus begon de vrouw met zichzelf gereed te maken voor de avond die ging komen. Dit jaar werd oud op nieuw gevierd in de Pegasus. Ze had de handen in elkaar geslagen met onder andere de uitbater daar zodat het een onvergetelijke avond beloofde te worden. Nu stond ze voor de spiegel en hield afwisselend 2 jurken voor zich. Uiteindelijk besloot ze te gaan voor een schitterende ijsblauwe jurk waarin kristallen verwerkt zaten. Over de jurk droeg ze een saffierblauwe mantel. Een setje sieraden met prachtige saffieren maakte haar outfit compleet. Haar haren waren half opgestoken met een tiara met diamantjes en saffieren en zaten netjes in de krul.

Ondanks dat ze ruim op tijd klaar was vertrok ze enigszins gehaast naar de Pegasus. Ze wilde daar zijn voordat de rest arriveerde zodat ze erop kon toezien dat alles daadwerkelijk in orde was. Dit was namelijk voor het eerst dat Zweinstein samen met Halucina daar oud op nieuw zouden vieren en ze kon niet anders als zeggen dat ze redelijk nerveus was om het hele gebeuren. De Pegasus was namelijk ook nog gewoon geopend voor het overige magische publiek dat niet van beide scholen was.

Aangekomen in de Pegasus begroette ze het uitbaters gezin uiterst hartelijk. Ze kende deze mensen al een hele tijd en had ervan genoten om met hen samen de taken van gastvrouw te mogen uitvoeren. Ademloos keek Gianna daarna om zich heen. De hele ruimte schitterde van de zilveren en gouden versieringen en welgemeend sprak ze haar complimenten uit. Ze hadden feilloos begrepen wat ze bedoeld had hoe ze het wilde laten uitzien. Op alle tafels lag een dun gouden tafelkleed en de prachtige crèmekleurige stoelen complimenteerde het geheel. op de tafels stonden zilveren bloemen. Langs een muur stond een gigantisch grote tafel met een zilveren kleed waarop het buffet uitgestald werd. Haar maag rommelde toen de geuren in haar neus doordrongen en een blos verscheen op haar wangen. vanaf het plafond hing er zilveren en gouden engelenhaar omlaag waartussen kaarsen zweefde.

Nadat ze gevraagd had wat ze nog kon doen liet ze behendig de zilveren borden naar het begin van het buffet zweven. Het bestek volgde al snel en ze bekommerde zich vervolgens over beide dranktafels. Er was een tafel waarop het zwaarste drinken boterbier was. Speciaal voor iedereen die nog geen 17 was en dus niks sterkers mocht drinken. De andere tafel stond vol met de alcoholische versnaperingen. Er zou niets zijn qua eten noch drinken, dat iemand kon wensen dat er niet was. Het buffet zou blijven staan tot een uur of negen. Daarna zou op dezelfde plek een willekeur aan hapjes verschijnen.

Zodra alles gereed was zorgde ze ervoor dat zij en de uitbaters drinken hadden. Tevreden keek ze rond naar de gouden en zilveren weldaad. Ze grinnikte en sprak hardop uit dat als ze dit moesten omschrijven aan iemand dat het uiterst kitscherig zou klinken, maar in het echt het zoveel meer sierlijk en gracieus was als kitsch. Ze proostte met het gezin op een perfecte avond ter afsluiting van een toch wel turbulent jaar. Vanaf dit moment konden de leerlingen van Zweinstein elk moment aankomen via het haardnetwerk die de Pegasus verbond met het kasteel. En via de deur konden de andere genodigden elk moment arriveerde. Met een warme glimlach liep Gianna naar de tafel die gereserveerd was voor de stafleden van beide scholen. Deze tafel stond tussen de deur en de haard in. Zo zouden ze een perfect overzicht hebben op iedereen die arriveerde.