* Zandlopers

Griffoendor
Ravenklauw
Huffelpuf
Zwadderich
017
603
037
114

* Zandlopers Halucina

Urbvico
Magicus
Remedicus
Senadux
045
015
135
000

Auteur Topic: Bijna helemaal hersteld  (gelezen 411 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hanna

Bijna helemaal hersteld
« Gepost op: 07 maart 2017, 21:37:56 »
Hanna leunde op het aanrecht, terwijl ze flink hoestte. Sinds ze kleine Joshua had, was ze vaker ziek geweest, omdat de kleine elk virusje dat er maar rondzweefde oppikte en aan haar doorschoof in een mildere variant, waardoor ze maandelijks wel een paar dagen wat keelpijn had of een verstopte neus. Afgelopen week echter hadden ze het flink te pakken gehad. Josh was eerst begonnen met hangerig en hoge koorts. Toen hij wat begon op werd Hanna ziek, wat te verwachten viel met al die tijd die zij had doorgebracht bij hem. Waarom vroegen kinderen altijd naar hun moeder als ze ziek waren?

Hanna had haar lessen moeten afzeggen en had drie dagen lang in bed doorgebracht met koorts en overgeven. Vandaag was de eerste dag dat ze weer een beetje op de been was. Ze hoestte nog en was nog misselijk, vooral in de ochtend, maar toch voelde ze zich al beter dan afgelopen dagen. Nu probeerde ze voor haar en haar kleintje eten te maken, omdat Hanna vandaag nog niet veel had gegeten en Josh vast nog wel wat pap wilde. Josh speelde op een kleedje, hij was alweer helemaal beter en leek zich niets te kunnen herinneren van zijn eerdere ziekte.

Met moeite smeerde Hanna jam op de boterham van haar en haar kleintje en zette toen Josh aan tafel. Ze gaf het jongetje zijn pap, terwijl ze zelf een hap nam van haar boterham. Haar keel voelde niet meer aan als schuurpapier en toen ze de eerste hap goed binnen hield volgende een tweede. Josh at intussen vrolijk van de pap die zij hem voerde, zijn mond zat helemaal onder en Hanna legde haar boterham even neer om zijn mond schoon te maken. Op de gang hoorde ze zware voetstappen en opgelucht glimlachte ze. Haar man zou zo wel komen om haar te helpen.   


Follow your heart and make it your decision

Heer Gilleen

Re: Bijna helemaal hersteld
« Reactie #1 Gepost op: 14 maart 2017, 21:58:45 »
Met luide stap, zoals voor hem gewoon was, stevende Gilleen af op zijn vertrekken. De dag was vermoeiend geweest. Naast de lessen had hij menig gesprek gevoerd om de veiligheid van het kasteel te verbeteren. Volgens de geleerden was het genootschap te stil de afgelopen tijd, een teken dat weinig goed kon voorspellen. De afgelopen dagen had hij ook meer voor zijn zoontje gezorgd omdat zijn vrouw ziek was.

Met een klap opende Gilleen de deur naar zijn vertrekken. Hij stapte binnen en sloot de deur achter hem. Met een zwaai had hij de kleine op zijn arm en boog zich om zijn vrouw een kus op haar haren te geven.
'Was uw dag?' Hij ging zitten en liet Josh op zijn knie paardjerijden. Iets waar de kleine altijd enorm van genoot. Met wat zwiepen van zijn staf verdween de rommel en de afwas in een mum van tijd.

Hanna

Re: Bijna helemaal hersteld
« Reactie #2 Gepost op: 14 maart 2017, 22:36:08 »
De deur ging met een klap open en Hanna zag hoe haar man binnenkwam. Ze glimlachte toen hij hun zoontje optilde en haar een kus op haar kruin gaf. Meer dan een echt gezin zouden ze niet worden op dit moment en Hanna wist ondanks dat ze zich nog zo beroerd voelde ze het fijn vond wat ze tot nu hadden bereikt. Ze nam nog een kleine hap van haar boterham en voelde de misselijkheid alweer opkomen. Wat was dat toch de hele tijd? Haar zoontje had geen enkele keer overgegeven.

'Was uw dag?' vroeg Joshua. 'Ik heb uitgeslapen en daarna wat rondgelopen, maar ik voel me nog niet zo goed. Hoe was uw dag?' Ze keek toe hoe Joshua het kleintje op zijn knie heen en weer liet gaan en at haar laatste stukje van haar boterham op. Hij zwiepte met zijn staf en de rommel en afwas verdween. 'Dank u.' Hanna had er zelf de puf niet voor gehad om weer alles op te ruimen. Wat kon men zich slap voelen na zoveel dagen in bed.

Plotseling kwam haar brood weer omhoog en ze mompelde een excuus aan Joshua, voordat ze naar het toilet sprintte om over te geven. Ze zuchtte en snapte niet waarom het niet minder werd. Haar koorts was verdwenen en voor de rest begon ze zich weer beter te voelen op haar vermoeidheid en hoestbuien na. Ze spoelde haar mond met water en dronk daarna nog een slok, maar het bijtende gevoel bleef. Ze liep terug naar Joshua en liet zich daar weer op een stoel zakken. 'Het is nog niet voorbij, duidelijk.'


Follow your heart and make it your decision