* Zandlopers

Griffoendor
Ravenklauw
Huffelpuf
Zwadderich
017
603
037
114

* Zandlopers Halucina

Urbvico
Magicus
Remedicus
Senadux
045
015
135
000

Auteur Topic: Uitleg klassenoudsten  (gelezen 1115 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ZweinsteinOnline

Uitleg klassenoudsten
« Gepost op: 24 mei 2014, 21:08:57 »
Beste klassenoudste,

Allereerst, van harte gefeliciteerd met deze benoeming! Je bent een bijzondere aanwinst geweest voor jouw afdeling de afgelopen vier jaar en daarom ben jij in jouw vijfde IC-jaar uitgekozen tot Klassenoudste!

In dit topic vind je een kleine handleiding die voor jou als KO van belang is. Je moet natuurlijk wel weten wat je moet doen nu je die mooie badge op je gewaad mag spelden. Je hebt IC gezien een aantal functies gekregen en deze worden in dit topic omschreven.

1. In Character functies

1.1 Begeleiden van eerstejaars
De eerste en belangrijkste taak is dat je een aanspreekpunt bent voor leerlingen, voornamelijk die uit je eigen afdeling. Je kunt ze helpen met vragen en problemen mits je deze zelf zou kunnen oplossen. Ook vorm jij een schakel tussen de leerlingen en het Afdelingshoofd. Een goede communicatie is dus erg belangrijk!
Na de Sorteerceremonie begeleid jij de eerstejaars van jouw afdeling naar hun Leerlingenkamer en verwelkomt ze in de afdeling.

1.2 Rondes lopen
Als Klassenoudste mag je ook rondes lopen. Dit doe je zowel in de Zweinsteinexpressop Zweinstein. Het lopen van rondes betekent dat je oplet of iedereen zich gedraagt. Doet iemand dit niet, dan mag je die persoon daarop aanspreken en zelfs melden bij een stafflid. Wees jezelf en doe wat je (karakter)hart je ingeeft.
 
1.3 Speciale ruimtes2. Out of Character functies

2.1 Leerlingenkamers
Samen met het Afdelingshoofd ben jij verantwoordelijk voor de Leerlingenkamers. Het Afdelingshoofd maakt en onderhoudt zijn/haar eigen Leerlingenkamer, maar kan in overleg met zijn/haar Klassenoudsten topics openen en gaande houden.
Probeer de Leerlingenkamer ook echt een gezellig thuis te maken voor je afdelingsgenootjes, dus wees creatief in het onderhouden hiervan.

2.2 Leerlingen motiveren en betrekken bij de RPG2.3 Hoofdmonitor
Alhoewel het nog niet zo ver is, worden er in het zevende3. Overzicht Klassenoudsten / Hoofdmonitoren


AfdelingNaamJaarFunctie
GriffoendorIgnastrafe MaakaJaar 7Hoofdmonitor
GriffoendorEmily MacLachlanJaar 5Klassenoudste
HuffelpufKevin des AngelosJaar 7HoofdMonitor
HuffelpufElektra OrestisJaar 7HoofdMonitor
Ravenklauw-Jaar 7Hoofdmonitor
Ravenklauw-Jaar 7HoofdMonitor
RavenklauwEmeray MacLachlanJaar 5Klassenoudste
ZwadderichSonea DuvessaJaar 7HoofdMonitor
Zwadderich-Jaar 5-